Autisme of taalontwikkelingsstoornis?

Door Diënne Kamphuis

Er zit een kind... Het luistert niet, is niet geconcentreerd. Hoe komt het dat het niet oplet? Autisme of taalontwikkelingsstoornis? Dit boek vertelt 63 verhalen van herkenning. Over thuis en vrije tijd, en over school en werk. Over kinderen van 3 tot 23 jaar. Alle verhalen worden ondersteund door een illustratie en gaan vergezeld van een duidelijke uitleg met praktische tips. Wie meer wil weten over het hoe en waarom, komt met dit boek aan zijn trekken. Dit boek is bestemd voor iedereen die op de een of andere manier te maken heeft met autisme en/of een taalontwikkelingsstoornis. Bovendien kan het boek als psycho-educatie gebruikt worden.

Het boek is te bestellen bij uitgeverij Garant of bol.com

Portretten in een tbs-kliniek

Door Diënne Kamphuis

In een tbs-kliniek, ergens in Nederland, ervaart onderwijskundig medewerkster Cor de warmte, de onzekerheid en de uitleg van de dader. Het eindeloze wachten op de vrijheid die voor sommigen van hen nooit komt. De beschreven portretten weerspiegelen de keiharde en wanhopige werkelijkheid van onze, vaak al vroeg beschadigde medemens, opgesloten middenin maar ver van de maatschappij.

Het boek is te bestellen in het Engels of in het Nederlands op bol.com

TOS en IK

Door Diënne Kamphuis en Laurien Hermsen

Het boek TOS en IK bestaat uit 30 verhaaltjes volgens een vaste structuur geschreven. Hierbij is ook de vormgeving erg belangrijk gezien de doelgroep. Zo is er gekozen voor een duidelijke letter en veel witruimte. Bovendien is geen enkel verhaal zonder illustratie. Men hoeft niet te kunnen lezen om in gesprek te komen over TOS; enkel de illustratie doet al genoeg gesprekstof opladen.

Het boek is te bestellen bij de Spreekhoorn.